The chest of a woman with the shadow of a plant

Sådan undgår du tør og træt vinterhud

Vi kan alle mærke, hvordan kulden trænger ind og mørket sænker sig. Vi pakker os ind i tørklæder, tæpper og tager de tykke sokker på. Men hvad gør vi egentlig for huden?  

I vintermånederne er vores hud særligt udsat. Måske har du selv lagt mærke til, at din hud har en tendens til at blive mere rød og irriteret i disse kolde og mørke måneder. Frosten, regnen og vinden slider, og når vi skruer op for varmen bliver indeklimaet mere tørt. Derudover, er dette også ofte månederne, hvor man er mindre aktiv, drikker mindre vand og har svært ved at opretholde den sunde og varieret kost.  

Alt dette kan få din hud til at blive mere mat og tør. Derfor har vi samlet fem råd til at få en mere næret og fugtet hud, så du kan komme igennem vinteren og stadig føle dig smuk og velplejet. 

An open window in winter time

Luft ud og forbedre din huds fugtbalance

Det lyder måske ikke rart at lukke mere af den kolde luft ind, men når vi skruer op for varmen eller andre varmeapparater, sænker vi også fugtigheden i rummet og gør derfor indeklimaet mere tørt. Dette kan resultere i tørre øjne, hals og især hud. Derfor er det en rigtig god ide at lufte ud hver dag i ca. 15 min. 

Tilføj ekstra fugt i din plejerutine  

Det er vigtigt, at din plejerutine ikke indeholder produkter med unødvendige kemikalier, som virker udtørrende eller som irriterer huden. For eksempel, når du går i bad, så brug en mild og plejende sæbe uden parfume og alkohol. Prøv for eksempel vores Shower Gel, som bevarer din huds naturlige fugtbalance og hjælper med at opretholde en sund og smidig hud. Følg efter med vores Bath & Body Oil, der ligger et ekstra beskyttende lag på din hud og sikrer, at den er fugtet hele dagen igennem. Hele rutinen kan afsluttes med vores Body Lotion som prikken over i'et. Med denne plejerutine er du garanteret en utrolig blød og næret hud, der nemmere kan modstå vinterens hårde klima. 

Tilføj fugt indefra og undgå dehydreret hud

Selvom at du tilføjer en masse fugt udefra, er det stadig vigtigt også at tilføje fugt indefra. Vores krop består af 60% vand og har man for lidt væske i kroppen, vil saltene i blodet og i cellerne blive for koncentreret. Dette vil medføre, at både din krop og din hud ikke får nok næringsstoffer og derfor ikke kan fungere optimalt eller rense ordentligt ud for affaldsstoffer. Døjer du med tør hud, så forøg dit vandindtag. Hav en flaske med i tasken og drik mindst 1,5-2 liter vand i løbet af dagen (dog ikke mere end 4 liter).

Reparer, reparer, reparer  

Er skaden sket og har du fået tørre plamager eller eksem rundt omkring på kroppen, så er det vigtigt at gribe ind med en fed og helende creme, der med milde ingredienser beskytter huden samtidig med, at den genopbygger hudens naturlige barriere. Vores Repair Cream med aloe vera og shea butter virker helende og lindrende, og har den fordel, at den ikke virker fedtende og hurtigt absorberes. Det betyder, at den er genial at have med i tasken, og du i løbet af dagen kan blive ved med at tilføje fugt og næring til de udsatte områder.  

 

Vær god ved dig selv og din hud 

Det kan være nemt for os at sige, at du skal til at spise sundt og dyrke mere motion. Og selvom at det er rigtig vigtigt, så vil vi hellere sige, at du skal være god ved dig selv. Plej dig selv så ofte du kan, tag nogle minutter hist og her i løbet af din dag, hvor du husker at trække vejret dybt og smiler til dig selv. Mere velvære i din hverdag vil helt naturligt give din hud en smuk glød.  

 

...psst... et sidste lille nemt råd: Hold igen med at skrubbe og gnide huden med dit håndklæde, når du har været i bad, det slider på og irriterer huden ekstra. Dup i stedet kroppen og hænderne, så er du med til at hjælpe din hud med at bevare fugten.