Hvorfor vælge parfumefri?

Det bedste fundament for en sund og velfungerende hud og krop, er den rigtige pleje. Alt hvad du propper på din hud trænger nemlig ind i kroppen og påvirker dens celler. Derfor er det utroligt vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke produkter du bruger og hvilken betydning det kan have for dit velbefindende.

En kollage af billeder. Den første er af en hånd på en lyserød baggrund, hvor et produkt hældes ned over hånden. Det næste er af en eksemramt arm, som bliver kradset

Undgå røde knopper og kløende eksem

En af de ting som vi skal være opmærksom på, er parfume. Parfume findes desværre i rigtig mange af de produkter, som vi bruger dagligt; sæbe, creme, makeup, deodorant, opvaskemiddel etc. Og selvom at det kan betyde meget og være lækkert at føle sig velduftende, så oplever mange, at de udvikler en allergi overfor de produkter, der indeholder parfume. Man begynder måske at få mere rød og kløende hud, tørre plamager, blærer, sår eller knopper, og os der døjer med allergien kan skrive under på, at det kan værerigtig træls. Derfor anbefaler mange hudlæger parfumefri produkter.

En kollage af to billeder. Den første er en kvinde, der holder en baby. Den anden er af en gravid mave.

En allergi for livet

En parfumeallergi dannes, når parfumen trænger ind i huden og rammer immunforsvaret, som så går i alarmberedskab overfor stoffet. Dit immunforsvar vil nu være kampklar næste gang, at det møder stoffet og danne en eksemreaktion. Man er ikke sikker på, hvorfor immunforsvaret reagerer på denne måde, men desværre så kan det ske på et hvert tidspunkt i livet. Så selvom, at man måske har klaret sig igennem de første 30 år af livet uden at udvikle allergien, kan det optræde pludseligt, hvis immunforsvaret har følt sig angrebet.  

Især ser man, at folk med allerede irriteret eller sensitiv hud er mere tilbøjelig til at udvikle allergien. Derfor er det utrolig vigtigt især at skåne børn for parfume, da deres hud er mere sensitiv, og har man først fået allergien, så er det desværre en følgesvend resten af livet. Parfumefri produkter er også et godt valg for gravide, så du ikke udsætter dig selv eller barnet for potentielt skadelige stoffer. 

Et andet argument for at vælge parfumefri er, at det ofte medfølger en enkelthed i produkterne, der med en simpel og enkel formel er nem at bruge sammen med andre produkter, især hvis man har sensitiv hud. Dertil, når du vælger produkter uden parfume og duftstoffer, så er du også med til at passe på vores planet. Parfumefri produkter indeholder nemlig oftest færre kemikalier og er, derfor, mere miljøvenlige alternativer til produkter med duftstoffer. 

En kollage af billeder: Den første er af et creme produkt smurt ud på en beige underlag. Det andet er af en udstrakt arm, hvor en blomst er placeret på underarmen.

Tips til at undgå en allergisk reaktion på parfume: 

Jo mindre du og dine børn er udsat for parfume, jo bedre chance er der for ikke at udvikle allergien eller i det mindste holde den nede, hvis skaden er sket. Miljøstyrelsen anbefaler, at for at passe på sig selv og sine børn skal man især vælge parfumefri alternativer, når det drejer sig om produkter, der bliver på huden i løbet af dagen såsom bodylotion, solcreme eller ansigtscreme.  

Hvis du ikke kan spotte et parfumefri logo, Svanemærket eller AllergyCertified på produktet, så tjek ingredienslisten og se, om der står æteriske olier, parfume eller aroma. Derudover, kan du gøre dit for at holde din hud sund og smidig, så den er stærk og mere forsvarsdygtig, ved at bruge kvalitetsbevidste produkter, der er lavet til at beskytte sensitiv hud.   

Når du og din familie bruger produkter fra MUMS WITH LOVE, er du garanteret 100 % parfumefrie produkter, der samtidigt også er certificeret af Svanemærket og AllergyCertified. Dette betyder, at du er med til at sikre din hud den helt rigtige pleje og beskyttelse med mindst mulig risiko for allergi og samtidig er med til at passe på miljøet.